Ива Митева, Виктория Василева и Филип Станев от ИТН се срещнаха с дупничани

DenNews.bg
24.09.2021
размер на текста:

Председателят на 45-то и 46-то Народно събрание Ива Митева и досегашните народни представители от „Има такъв народ“ Виктория Василева и Филип Станев се срещнаха с дупничани тази вечер, като целта беше да отчетат свършеното в парламента, както и да отговорят на въпроси на гражданите.
„За съжаление не успях да постигна всичко, което бях планирала, но с радост мога да заявя, че най-вероятно ще реализираме два проекта, които да важни за областта. Единият е за подпорна стена в село Пороминово, така че селото да не остане без път и без връзка с останалия свят. Задвижили се и проекта за водопровода в село Самораново. Получаваме съдействие от служебното правителство и се надявам, че ще успеем“, каза Виктория Василева, която бе избрана за народен представител от област Кюстендил.


На наш въпрос какви са условията, за да има редовно правителство след трити предсрочни избори в рамките на година Василева отговори така: „Условията са всички участници в политическия процес да са си взели поука, в това число и „Има такъв народ“. Само тогава ще се случат нещата. Няма как само „Има такъв народ“ да прави компромиси. Мисля, че ние си взехме поука и това ще си проличи в хода на преговорите в следващия парламент.

„С тази среща искаме да чуем от вас, гражданите, дали сбъркахме някъде. Да ни кажете къде сме сбъркали, ако сме сбъркали и да ни кажете още ли сте с нас. Радвам се, че залата е пълна и все още имаме подкрепата на гражданите. Вижда се, че 30 г. политиците се учат на политика, но не постигат нищо. Вижда се, че не може да продължаваме с кръпките, защото колкото повече кърпиш една дреха, толкова повече расте опасността тя да се сцепи. Вече сме в този момент – дрехата е сцепена и кръпките няма да помогнат, трябва да съборим всичко до основи и да го изградим отново. В последните два парламента видяхме, че старите лица не искат да допуснат новите, нито искат да променят правилата изначало. Съгласни са само на дребни промени, с които обаче няма да постигнем нужната промяна. Гарантирам, че ние осъзнаваме отговорността си и направихме обещаното – не отстъпихме, въпреки натиска“, каза Ива Митева.

Филип Станев посочи, че в момента е настъпило време разделно. „Ние се разделихме с илюзията, че е възможен честен диалог с другите политически играчи, видя се, че старите играчи могат да се събират за разговори, само когато имат техен интерес – така видяхме и коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП при гласуването в пленарна зала. Ние удържахме на бурите и сега сме с удвоени амбиции, защото бяхме предизвикани. Само ще ви кажа, че всички ние, а и г-н Трифонов се амбицираме от предизвикателствата. Имаме чудесни експерти, без които промените са невъзможни“, посочи той.

Виктория Василева каза още, че депутатите от „Има такъв народ“ са останали верни на принципите си и на са предали интересите на избирателите.

„Предложихме правителство, започнахме диалог, но това не получи подкрепа. Напротив видяхме как се говори едно на срещите, след това се говори друго. Видяхме, че е невъзможно да се спазват дадени обещания и вместо да си стиснем ръцете, се опитват да ни извиват ръцете. Видяхме лице на политиката, което трябва да бъде променено“, категорична беше Митева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети