65 нови случая на COVID-19 в областта, починали са двама души

DenNews.bg
23.09.2021
размер на текста:

65 случаи на коронавирус са установени в област Кюстендил за изминалите два дни (21 – 22 септември), като по общини те са: Кюстендил – 28, Дупница – 24, Сапарева баня – 7, Кочериново – 3, Бобов дол – 2 и Невестино – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.


Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 27 души. От тях двама пациенти са интубирани, трима други също са в тежко състояние и на интензивно лечение. Има 15 души на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“- Дупница са настанени за лечение 18 пациенти. Десет души са на кислород, като трима от тях са в по-тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 19 души. На интензивно лечение са четирима от тях, други двама пациенти също са в по-тежко състояние. В рамките на днешния ден предстои изписване на излекуваните пациенти.


Двама души са починали. 60-годишен мъж от община Сапарева баня и 84-годишен мъж от община Кочериново. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети