Децата от областта могат да се включат в творчески конкурс, организиран от съда

DenNews.bg
21.09.2021
размер на текста:

За втора поредна година Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница организират областен конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта“, като част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2021 / 2022 г. Сред целите на конкурса са да поддържа доверието в правдата и справедливостта в съвременните български ученици; да повишава тяхната информираност за структурата, функциите и значението на съдебната власт в България; да формира правна грамотност и култура.
В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас от училищата в област Кюстендил, в направленията: Литературно творчество (поезия и проза) и Изобразително изкуство (рисунка и приложно изкуство).
Участниците се разпределят в следните групи:
Първа група - І – ІV клас;
Втора група - V - VІІ клас;
Трета група - VІІІ - ХІІ клас;
Деца със специални образователни потребности.

Дейностите свързани с организацията и провеждането на конкурса ще бъдат съобразени с епидемичната обстановка в страната.
Отличените участници в двата раздела на конкурса ще получат удостоверения и материални награди. Церемонията по награждаването на класираните участници ще се състои на 16- ти ноември - Международен ден на толерантността.
Всички творби се предават на организаторите – Окръжен съд – Кюстендил, Районен съд – Кюстендил и Районен съд – Дупница, чрез директорите на учебните заведения, най-късно до 29.10.2021 г., на адреси:
Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил: Кюстендил 2500, ул. Гороцветна 31;
Районен съд – Дупница: Дупница 2600, ул. Николаевска 15.

В първото издание на конкурса, през 2020 година участваха 116 ученици от училищата в област Кюстендил, като всяко дете получи награда. Част от отличените картини бяха използвани за илюстрации на една от новите образователни брошури на ВСС – „Независимост на съдебната власт“.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети