17 са новите случаи на коронавирус в Дупница, 41 души са хоспитализирани

DenNews.bg
17.09.2021
размер на текста:

17 са новите случаи на коронавирус в Дупница за последното денонощие. Общо в областта са потвърдени 28 положителни проби, от които в Кюстендил са 8, в Сапарева баня – 2 и един в Бобошево, съобщават от Областния оперативен щаб.


Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са настанени за лечение 20 души. Един от тях е в реанимация, а 12 други са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003“-Дупница са настанени за лечение 21 души. Един е на интензивно лечение, 10 пациенти са на кислород, като от тях трима са в по-тежко състояние.

В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 34 души. Двама от тях са на интензивно лечение, други трима пациенти също са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

През изминалото денонощие са починали две жени от община Кюстендил, които са били с придружаващи заболявания – на 68 г. и на 79 г. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети