Схемата за фалшиви ТЕЛК решения е ощетила бюджета с милиони левове

DenNews.bg
17.09.2021
размер на текста:

Задържаните за издаване на фалшиви ТЕЛК решения  са ощетили държавния бюджет с милиони левове.
Както вече писахме, при операция на ГДБОП тази нощ са арестувани трима лекари и четирима посредници, като най-малката сума за издаване на фалшиво решение за ТЕЛК е била 1000 лв.
Главният секретар на МВР Петър Тодоров и шефът на ГДБОП Калин Стоянов дадоха пресконференция за случая, но бяха лаконични – не оповестиха нито с колко точно е ощетен бюджетът, нито от кои лечебни заведения за лекарите.
Общо три са засегнатите болници, а организираната престъпна група действала на територията на София. Ако бъде възложено от спецпрокуратурата и следствието да се търси дали е имало "чадър" от някоя болница, следствените органи ще разследват, стана ясно от думите на шефа на ГДБОП Калин Стоянов.
Той благодари на всички служители в разкриването на случая, за положения денонощен труд в рамките на година. Въпросните случаи са много и няма как да изнесем повече информация към настоящия етап, подчерта Стоянов. Към момента предстои анализ на всички събрани доказателства от вчерашния ден.
Главсекът на МВР Петър Тодоров обясни, че контролните органи работили година, за да установят престъпната група. В хода на операцията са събрани доказателства, задържани са лекарите, които са участвали в ТЕЛК комисиите и случаят е предаден под надзора на прокуратурата. От МВР и ГДБОП отказаха да дадат повече информация по случая с аргумент, че все още текат процесуално-следствени действия.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети