Задържаха мъж, разпространявал порнографски материали с участието на деца

DenNews.bg
05.08.2021
размер на текста:

21-годишен мъж е задържан за 72 часа, а под ръководството на Районна прокуратура-Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 159, ал. 3, чл. 158а, ал. 3, вр. ал. 2 и чл. 159, ал. 2 от НК.
Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършени са претърсване в недвижим имот, изземване на кореспонденция и обиск на лице.
21-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че през месец юли 2021 г. разпространил порнографски материал с участието на лице, ненавършило 16-годишна възраст. Установено е, че той принуждавал чрез закани малолетно дете да участва в порнографско представление в реално време, както и в блудствено действие. Няколкократно обвиняемият разпространил чрез мобилното приложение „Messenger” на социалната мрежа „Facebook“ порнографски материали – снимки и видеоклипове, с участието на лица, ненавършили 18 години.
Обвиняемият се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния. Предстои Районна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети