Двама горски загинаха в пожар край Сандански

DenNews.bg
04.08.2021
размер на текста:

Двама горски служители загинаха при гасенето на пожар край санданското село Петрово, съобщи директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, цитиран от БНР и БНТ.
Пожарът, който са гасили от низов бързо става върхов и служителите не са успели да избягат. Предполага се, че са се задушили. Техни колеги са ги открили на път, който не е в периметъра на пожара към 16.30 часа. Жертвите са от БДС - Кресна и Петрич.
При гасенето има и пострадали, като единият от тях се транспортира към болницата в Сандански с изгаряния по гърба, предаде NOVA. Лечебното заведение се подготвя да приеме още от пострадалите. Към произшествието са изпратени линейки от града.
Продължава гасенето на огъня. Теренът е изключително сложен, духа и силен вятър.
Около двадесет декара широколистна гора обхвана пожара край Петрово, съобщи по-рано директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград инж. Георги Пармаков след среща при областния управител, във връзка с усложнената пожароопасна обстановка в Благоевградско. Това е единственото активно огнище на територията на областта към момента, който вече е локализиран, но има само вътрешни огнища.

Огнен ад и в Старосел

Голям пожар избухна този следобед и край хисарското село Старосел. Горят сухи треви около цялото село, съобщи главен инспектор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив. Запалила се и боровата гора над населеното място, има и засегнати къщи.

Според кмета на община Хисаря Пенка Ганева шест са до този момент засегнатите къщи, горят покривите и стените им. Хората от тези къщи са спасени. В момента на място има пожарна и се бори с пламъците. Местните жителите също помагат с надежда да спрат огнената стихия към къщите им.

Предстои евакуация на хората в селото, каза още Пенка Ганева. Тя съобщи, че вече има пожари и в Кръстевич и при хижа "Бунтовна". Кметът е потърсил съдействие от пожарната служба в Стрелча, поискано е и съдействие от поделението в Карлово.

Шест екипа са на място и се борят с пламъците. Духа силен вятър, което още повече усложнява обстановката. Очакват се още противопожарни екипи на място, както и включване на военен хеликоптер.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети