Как да почистите хладилник от неръждаема стомана?

DenNews.bg
03.08.2021
размер на текста:

Хладилниците и другите уреди от неръждаема стомана стават все по-популярни и търсени. Заради визията си, повърхността и красивия дизайн, този тип хладилници е сред най-предпочитаните. Единственото нещо, което може да развали картината, е мръсотия и отпечатъци от ръце.
В тази статия ще ви разкажем как правилно да се грижите за повърхността на уредите от неръждаема стомана. Как да ги почистите правилно и ефективно.
Грижата за повърхността на хладилника се свежда до две прости неща: а именно
почистване и полиране. Тези две неща са изключително важни. Не ги забравяйте!

Почистване

Основното правило е, че колкото по-малко мръсотия има върху хладилника, толкова по-лесно ще се справите с него. И този принцип работи по отношение на всяка повърхност на всяка една техника.

Използвайте микрофибърна кърпа.

Можете да си купите такъв вид парцал във всеки магазин за битова химия. Когато почиствате повърхността, не използвайте абразивни гъби, те могат да оставят ужасни драскотини.
Не търкайте повърхността с кръгови движения.

Почистващи препарати

Важно е да не използвате препарати, съдържащи хлор. Използвайте щадящи продукти, без абразиви, без прахове. Могат да се използват почистващи препарати на сапунена основа.
При желание е възможно да си направите собствен препарат, като комбинирате равни части вода и оцет, четири капки етерично масло от лимон и една капка течен сапун. Изсипете в чиста бутилка с пулверизатор. Течният сапун може да бъде заменен с препарат за миене на съдове, ако желаете, използвайте различно етерично масло.

Полиране

Този процес е изключително важен. Полирайте повърхността на хладилника, евентуално с малко зехтин. За тази цел е подходящ и спрей или лак за мебели. Можете също да използвате и специален восък.
Позовавайки се на инструкциите от производителя, можете да изясните подробностите за грижата за вашето оборудване. Редовната поддръжка и грижи ще зарадват вашето оборудване в продължение на много години.

Дано тази статия ви е била полезна!
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети