Обратното броене до свободата: Чака се рампата за обездвижения след спортна травма Исталиян от Ресилово

DenNews.bg
03.08.2021
размер на текста:

Благодарение на мобилизацията на десетки добри хора от Дупница и региона обратното броене до свободата за обездвижения след спортна травма Исталиян Соколов от Ресилово вече започна. До две седмици трябва да бъде готова рампата, която ще бъде монтирана на къщата му, така че бившият борец да може да излиза от стаята, която почти не е напускал от 40 г., след като на състезание претърпява травма, която го обездвижва почти напълно.

Както писахме, благородната кауза поде фитнес инструкторката Василена Николова от Дупница, а за събирането на нужните 4 000 лв. стигат пет дни.

„Събрахме малко над 4000 лв., като рампата вече е поръчана. Тя е по специална поръчка и до десетина дни или две седмици ще бъде монтирана. Благодаря на всички добри хора, които откликнаха на призива да помогнем да този достоен човек с борбен дух“, каза за DenNews.bg Василена.


Още един жест на добрина зарадва вчера Исталиян. Негови 22-ма съученици от набор 1960 г. от село Ресилово са събрали и са му предали сумата от 2060 лв.

Припомняме, че в началото намерението на Василена е да дари на Исталиян таблет, като за целта тя продаде един от спортните си уреди. На този й призив обаче откликва Искрен Искренов, който купува таблет за бившия борец, а Василена решава да обяви кампания за набиране на средства за рампа.

Въпреки че бившият спортист е прикован към леглото от 40 г., а 84-годишната му майка единствена полага 24-часови грижи за него, двамата се несломими пред трудностите, домът е чист и подреден и в него цари разбирателство.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети