Рисунки на деца от областта влязоха в информационна брошура на ВСС

DenNews.bg
26.08.2021
размер на текста:

Висшият съдебен съвет изказа благодарности на Окръжен съд-Кюстендил за оказаното съдействие и приноса при подготовката на информационни материали по програма „Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.
„Предоставените отвwас снимки на съдебни зали, на Сини стаи за изслушване на деца и на помещения за провеждане на медиационни процедури, както и на детски рисунки от реализирани от вас конкурси, допринесоха за визуалното оформление на издадените през 2021 г. брошури. С тях се илюстрира специфичната дейност на органите на съдебната власт“, се казва в писмото от ВСС.
Картини от конкурса на Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Дупница и Кюстендил - „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“ са използвани за илюстрации на новата брошура на ВСС – „Независимост на Съдебната власт“. Тя се разпространява сред участниците в образователната програма, която се осъществява съвместно от ВСС и образователното министерство. В брошурата са използвани за илюстрации четири картини от конкурса на Окръжен съд – Кюстендил и две от конкурс на РС – Добрич.
„Ценим творческия подход и отзивчивостта на магистратите и съдебните служители към интересите и потребностите на учениците. Тяхната дейност допринася за развитието на Програмата и за по- голямата прозрачност в дейността на органите на съдебната власт“, се казва още в писмото до председателя на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.
Областният конкурс на Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Дупница и Кюстендил ще бъде обявен след началото на предстоящата учебната година.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети