Испания и Чехия с нови изисквания за влизането от България

DenNews.bg
23.08.2021
размер на текста:

Oт 23 август 2021 г. се въвеждат нови изисквания при влизане в Испания на всички български граждани, съобщават от посолството ни в Мадрид.
Те ще трябва да представят тест, сертификат за ваксинация или документ, че са преболедували.
Към момента цялата територия на България е поставена в списък на държавите в риск, а не само определени райони на страната, както беше досега.

Освен това продължава извършването на санитарен контрол по случаен принцип на всички международни пътници, които влизат в Испания - контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние.

Остава в сила и попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания, както и получаването на QR код след попълването му.

От българското посолство в Мадрид припомнят, че децата на възраст под 12 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове, но следва да имат попълнен Формуляр за санитарен контрол.

Посолствата и консулствата на България в Испания са готови да окажат съдействие при необходимост на всички български граждани.

Чешката република също въвежда от днес нови условия за пътуващите от България.

По информация на посолството ни в Прага всички граждани, които пристигат от България в Чехия, следва да представят отрицателен PCR тест, направен най-много 72 часа преди пътуването. Изключение се допуска за преболедували или ваксинирани граждани, които могат да го докажат с документ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети