Дуо дупничани със силни изяви на Европейското по тенис на маса

DenNews.bg
02.08.2021
размер на текста:

Изключително силно представяне на състезателите на Марек-Дигеста Йоан Величков и Стефан Димитров на Европейското първенство по тенис на маса до 15 години, което се проведе във Вараждин (Хърватия). Състезанието стартира с Отборно първенство, участие в което взеха 35 държави. Българските кадети записаха невероятни победи, като дупнишките състезатели бяха в основната роля. Те успяха да завършат на първо място в предварителната си група, а на 1/16-финал победиха отбора на Нидерландия и намериха място сред 16-те най-добри отбора в Европа. За влизане в 8-цата отстъпиха пред по-опитния отбор на Чехия с 2:3. В крайното класиране, българите завършиха на 13-то място.
В индивидуалното първенство участваха над 200 кадети. И двамата дупнишки състезатели преминаха успешно през квалификационните групи и попаднаха в основната схема на турнира. Йоан успя да запише 2 последователни победи. В първия кръг се наложи над Ное Куш (Швейцария) с 4:0, след това с 4:2 над Ури Алмар (Израел) и се нареди сред първите 32-ма. За влизане в 16-те Йоан допусна загуба от шампиона на Полша Алан Кужиски с 2:4 гейма.
"Изключително горди сме с представянето на състезателите ни. Това бе техният дебют на състезание с такъв ранг. Щастливи сме, че имаме привилегията да работим с толкова амбициозни и трудолюбиви деца. Те са бъдещето на българския тенис на маса. Вярваме, че големите успехи тепърва предстоят!", коментира председателя на Марек-Дигеста Любомир Ганчев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети