Спецоперация срещу инвестиционни измамници у нас по искане на Израел

DenNews.bg
02.08.2021
размер на текста:

Специализирана операция е проведена в Студентски град по искане на израелската прокуратура и във връзка с разследване на организирана престъпна група за инвестиционни измами, компютърни престъпления и пране на пари. Групата е привличала хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по смети на финансови мулета на групата.
При операцията в София са иззети документи, компютри, флаш памети, телефони и други веществени доказателства. Разпитани са 7 лица, две от тях са чужди граждани, постоянно пребиваващи у нас.
От прокуратурата припомнят, че на 27.07.2021 г., в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от главна прокуратура в гр. Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления на Бавария, специализираната прокуратура извърши действия по разследване на организирана престъпна група със същия предмет на престъпна дейност. От прессъобщението не става ясно дали двете операции и разследвания имат нещо общо.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети