4 екипа пожарникари, пет екипа горски, 8 доброволци и 15 местни продължават борбата с горския пожар във Фролош

DenNews.bg
10.08.2021
размер на текста:

Ликвидиран е пожарът в с. Чудинци, който възникна на 5 август. Той се разви върху 2630 дка горски и селскостопански фонд, унищожени са 920 дка горски насаждения. В този пожар изгоряха в края на миналата седмица 6 необитаеми къщи и 2 селскостопански постройки. В района на пожара остават да дежурят 2 екипа – от РСПБЗН и Горското стопанство.

Продължава гасенето на пожара, който възникна снощи в землището на с. Фролош, на място работят 4 екипа от районните служби в Дупница, Рила и Кюстендил, 5 екипа на горските стопанства, 8 доброволци от община Кочериново и 15 души местно население.


Благодарност по имейла получи директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Св. Георгиев от Диана Йовчева, в което се казва: Уважаеми господин Директор, искам да изкажа голямата си благодарност на всички ваши служители, които гасиха и гасят пожара в с. Ломница. Видях с очите си техните усилия и саможертва. От цялото си сърце им благодаря. Огромно Благодаря на тези мъже и на вас, като техен ръководител.
Пожарът в с. Ломница, възникна на 5 август и бе ликвидиран късно вечерта на 7 август, той обхвана около 520 дка. общо. От които 300 дка сухи треви и храсти и 220 дка иглолистна гора низово. Изгоряха 8 необитаеми и сезонно обитаеми къщи и 10 неизползваеми спомагателни постройки./

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети