Пламна гората между Фролош и Ваксево, гасят екипи от Дупница, Рила, Кюстендил и доброволци

DenNews.bg
10.08.2021
размер на текста:

Горски пожар е избухнал снощи малко след 21.30 часа в района между кочериновското село Фролош и кюстендилското село Ваксево. Гасенето се осъществява от противопожарни екипи от Рила, Дупница, Кюстендил, служители от горски стопанства и местно население.


Усложнена остава пожарната обстановка в Кюстендилска област – вчера късо съединение е причинило запалване на сухи треви и храсти в землището на село Раненци, пожарът е угасен от 3 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, щети не са допуснати.


Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в житен масив в с. Коняво, изгорели са 10 дка посеви, 15 дка овощна градина, пожарникарите са спасили от унищожение 15 дка посеви, 20 дка овощна градина;


Късо съединени е причинило пожар в с. Пастух, огънят е унищожил посеви 25 дка, 2 сгради, 2 стопански постройки и фургон. Противопожарните екипи са спасили 6 сгради и 110 дка посеви.

Снощи пожар в с. Жиленци – в района на пречиствателната станция, е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Противопожарният екип не е допуснал нанасянето на щети.


И днес продължава доугасяването на пожара в землището на с. Чудинци.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети