Без публика на Олимпийските игри в Токио

DenNews.bg
08.07.2021
размер на текста:

 Организаторите на Олимпийските игри Токио 2020 решиха да проведат игрите без зрители, след като Япония обяви извънредно положение във връзка с коронавируса за столицата, което ще продължи през цялото най-голямо спортно събитие, предаде "Ройтерс".

Масово очакваният ход беше направен след разговори между правителството, организаторите на игрите в Токио и олимпийски и параолимпийски представители. "За съжаление" игрите ще се проведат в ограничен формат, каза председателят на Токио 2020 Сейко Хашимото на брифинг, като поднесе своите извинения към тези, които са закупили билети.

Премиерът Йошихиде Суга заяви, че е от съществено значение да се предотврати превръщането на Токио, където се разпространява силно заразният "Делта" вариант на COVID-19, в източник на още една вълна от заразени.

Забраната ограбва игрите в Токио, които трябва да се проведат от 23 юли до 8 август, от последната им надежда за пищност и публичен спектакъл.

Веднъж разглеждан като шанс за Япония да застане на големи места на световната сцена след опустошително земетресение преди десетилетие, демонстрационното събитие беше отложено от пандемията миналата година и беше засегнато от огромно превишаване на бюджета.

Медицински експерти твърдят от седмици, че липсата на зрители ще бъде най-малко рискованият вариант на фона на широко разпространените опасения, че притокът на хиляди спортисти и служители ще подхрани нова вълна от инфекции

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети