Гешев поиска имунитета на кандидат за народен представител

DenNews.bg
07.07.2021
размер на текста:

Главният прокурор внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г.- кандидат за народен представител на изборите за 46-ото Народно събрание, насрочени за 11.07.2021г., съобщиха от прокуратурата.
Досъдебното производство е започнато от ОДМВР-Бургас и е под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).
От прокуратурата съобщават, че "в хода на разследването има доказателства, че на 29 юни в бургаското село Маринка той е дал на четирима души имотна облага с цел да гласуват в полза на определена партия на изборите на 11 юли".
Извършени са разпити на свидетели пред съдия, претърсвания и изземвания на няколко адреса. Приобщени са веществени доказателства.
"Събраните доказателства са достатъчни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение", уточняват от Прокуратурата.
Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети