Ю. Васев: Идвам да помагам на Марек, трябва търпение

DenNews.bg
22.07.2021
размер на текста:

Юрий Васев е новото име в треньорския щаб на Марек. Той притежава нужната квалификация и беше поканен от президента Цветан Видински да се присъедини към отбора.
Ето какво сподели Юрий Васев при пристигането си на ст. „Бончук“: „Радвам се, че идвам да работя в Марек – клуб с големи традиции. От президента Цветан Видински, на който съм бил треньор преди години, бях поканен да помагам на щаба. Карам курс за най-високия лиценз Про и моят лиценз може да бъде използван за професионалния футбол. Знам, че през миналата година Марек играеше най-добрия футбол в Югозападната Трета лига. Надявам се сега да надграждаме. Сигурен съм, че ще стане, защото тук повечето са млади и местни момчета. Клубната политика е правилна. Дори и да има катаклизми в началото трябва да има търпение и всичко ще си дойде по местата. Марек ще е фактор в професионалния футбол“.
Юрий Васев е бил треньор на дупничани през сезон 2006/07 на ниво „А“ група. „Аз като че ли генетично съм свързан с Марек, защото още като започнах треньорската си кариера в Миньор (Пк) половината отбор бяха дупничани – Дани Белчев, Георги Караканов, Анжело и Янек Кючукови, Иво Паргов. После на тях им бях треньор и в Марек, тогава отборът вървеше добре и съм доволен от престоя си. Предполагам, че и сега ще свършим работа. Аз съм кадемлия. Миналата година бях на стаж в Локомотив (Сф) и те влязоха в „А“ група. Сега може да стане и тук същото“, каза Васев.
„Някои момчета от отбора ги познавам, от други имам известни впечатления, защото съм гледал мачове на Марек миналата година. Разбира се, в професионалния футбол е по-високо нивото. Мисля, че в течение на работата до една-две седмици ще се запозная със състоянието на футболистите. Ще помагам с опита си на президента, на Светльо Георгиев и на Дани Белчев. Важно е да свършим работа за каузата Марек“, сподели още Юрий Васев, чийто дебют ще бъде още тази събота в Симитли.
„Работил съм в Септември (Сим), треньорът им Спас Стоименов ми е бил помощник. Те са добър отбор, освен това този мач се явява и регионално дерби. Знам, че на стадиона в Симитли ще има голяма подкрепа от дупнишките фенове, те са много вярна публика. Не трябва да има пренавиване във футболистите, а да играят спокойно. А на феновете мога да кажа, че трябва търпение към младите момчета. С добра работа рано или късно всичко ще се нареди“.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети