Условни присъди за брата и сестрата от Крайници, държали и произвеждали дрога в къщата си

DenNews.bg
22.07.2021
размер на текста:

Условни присъди получиха барата и сестрата от дупнишкото село Крайници, в чиито имот и къща бяха открити наркотици, както и съоръжения и продукти за производство на наркотици.
Припомняме, че нарколабораторията бе разбита при полицейска операция на 24 февруари миналата година.
Й. М. на 24 г. и Р.М. на 31 г. се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Окръжен съд-Кюстендил.
Двамата бяха обвинени, че в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително са държали, с цел разпространение високорискови наркотични вещества на обща стойност 784, 20 лв.- престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.1, пр. 4, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК, както за това, че са държали прекурсори и съоръжения за производство на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.2, пр. 1 и 2, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК. За първото престъпление, наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от по 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от по 3 години. За второто престъпление се наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години и 3 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от по 4 години.
На основание чл. 23 от НК, съдът наложи най-тежкото из между наложените наказания. Съдът приспада времето, през което двамата обвиняеми са били с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“.
Наказанията са определени при условията на чл. 55 от НК. И двамата подсъдими са неосъждани към момента.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети