До 15 дни става ясно ще има ли България редовно правителство

DenNews.bg
21.07.2021
размер на текста:

До 14-15 дни ще стане ясно дали България ще има редовно правителство. Това обяви от парламентарната трибуна Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.
„Ние ще предложим кабинет, когато президентът Румен Радев връчи мандат и разбира се, ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат“, каза той в първото си обръщение след откриването на 46-о Народно събрание.
Преди обаче да назове името на настоящия държавен глава, Тошко Йорданов се обърка и каза името на експрезидента Георги Първанов. На отзвука в залата Йорданов реагира със забележка - "това все пак е в кръга на смешното".
Тошко Йорданов анонсира спрямо бъдещите разговори с останалите политически партии очакванията си, че нямат основни различия с повечето политически партии. Като пример той даде съдебната реформа и унизителните пенсии на „нашите майки и бащи“.
В следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове са действителни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет, очаква Йорданов.
„Ако няма кабинет, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма. Отговорността за съставянето на кабинета е наша. Следващите 10-15 дни ще стане ясно дали ние можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали, че можем да направим, или ще ходим на избори. Няма нищо неправилно или недемократично в тази посока“, категоричен бе Йорданов.

По думите му 46-о Народно събрание, който нареди българският народ, е по-различен от предишния. Според ИТН новото Народно събрание е доста по-близо до реалността и това, което желаят хората.
„Самият факт, че тук присъства Министерски съвет за разлика от миналия път (б.ред. тогава действащо бе правителство на Борисов) означава, че хората не се срамуват и застават пред нас. Всички знаят какви са резултатите на изборите, до голяма степен знаят и какво ще направим ние от политическата сила "Има такъв народ", каза още той.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети