Шок! Марек спешно търси треньор, „Бончук“ също виси

DenNews.bg
20.07.2021
размер на текста:

Нови трудности се появиха на пътя на Марек броени дни преди началото на първенството във Втора лига. Шампионатът стартира тази събота, 24 юли, а дупнишкият клуб спешно трябва да намери нов старши треньор и да реши проблема със стадион „Бончук“. По изисквания на БФС клубовете в професионалния футбол трябва да разполагат със съответните треньори с лиценз „А“. Към момента Марек се нуждае от още един такъв треньор, след като Цветан Видински не отговаря на условията, тъй като по документи е президент на клуба. Това поставя самия него в изключително сложна ситуация, след като буквално за ден-два трябва да е подписал договор с нов старши треньор на отбора.
Стадионът също се явява проблем за Марек. DenNews.bg научи, че във вчерашния ден, 19 юли, в клуба е получен имейл от БФС, че за момента ст. „Бончук“ не е одобрен за лиценз, заради лошото състояние на тревната настилка. В Дупница таят надежда все пак да получат разрешение да домакинстват на своя стадион, предвид това, че Марек разполага с ограничен бюджет и ако се наложи и да плаща, за да играе в друг град, това би било непосилно. „За момента имаме по 25 хил. лв. на месец, което е недостатъчно за съществуването на клуб в професионалния футбол. За това не ме питайте как се оправяме. Ако не можем да играем на „Бончук“, това ще бъде поредният тежък удар върху нас. Нов спонсор нямаме“, откровено обобщи ситуацията Цветан Видински.
Днес бяха оперирани и двама футболисти на Марек – Джордж Николов, заради скъсани предни кръстни връзки на коляното и Даниел Васев от херния. Първият мач на тима във Втора лига е в събота от 19 ч. на стадиона в Симитли срещу местния Септември.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети