6 месеца превъзпитават мъж, зашлевил мед. сестра и буйствал в Спешното на Кюстендил

DenNews.bg
20.07.2021
размер на текста:

Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразумение и наложи наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца на кюстендилец, държал се грубо и арогантно в Спешното отделение на МБАЛ „Д- р Никола Василиев“ в Кюстендил, като нанесъл шамар по лицето на медицинска сестра.
Обвиняемият С. Живков (на 35 г., неосъждан) се призна за виновен в това, че на 6 ноември миналата година, в Спешно отделение на кюстендилската болница е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нахлул с викове в отделението, ругаел, буйствал, викал, псувал, държал се грубо и арогантно, нанесъл шамар по лицето на медицинска сестра, при изпълнение на службата й, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.
Обвиняемият е осъществил престъпното деяние под форма на вина - пряк умисъл. Той ще изтърпи наказание „Пробация“, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 6 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 6 месеца.
Определението на РС – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети