Без карантина за влизащите от България в Англия и Шотландия

DenNews.bg
19.07.2021
размер на текста:

Отпада изискването за карантина за пристигащите от България в Англия и Шотландия, считано от 4:00 часа днес, 19 юли.
По информация на посолството ни в Лондон това става възможно, след като бяха обявени промени в списъците на т.нар. светофарна система на ограничения за пътувания до Англия и Шотландия, като България е включена в „зеления“ списък. Това означава, че от 19 юли 2021 г. българските граждани, които през последните 10 дни преди пътуването им до Англия са били или пътуват от държава или територия на „зеления списък“, няма да бъдат поставяни под 10-дневна карантина при пристигане в Англия.
Преди отпътуване за Англия българските граждани е необходимо да попълнят формуляр за локализация на пътници (PLF) 48 часа преди пътуването; да направят тест за коронавирус до 72 часа (3 дни) преди заминаването; да резервират и заплатят тест за следващите 2 дни след пристигането.
След пристигането в Англия трябва да си направят тест за коронавирус на първия или на втория ден. Ще бъдат поставени под карантина, ако резултатът от теста е положителен. Ще трябва да се самоизолират и, ако приложението „NHS Test&Trace“ информира, че са пътували с някого, който е с положителен тест за коронавирус.
По информация на посолството ни в Лондон същите правила важат и за Шотландия. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети