Образователният министър с апел към учителите да се ваксинират

DenNews.bg
16.07.2021
размер на текста:

Образователният министър проф. Николай Денков отправи апел към учители да се ваксинират срещу COVID-19. На страницата на МОН във Фейсбук днес бе споделено видеообръщение на проф. Денков.
„През януари успях да преборя коронавируса. Но няколко много скъпи за мен хора не се справиха. Повече от 120 учители, директори и други специалисти в училищната мрежа също вече не са сред нас. За да не повторим тези човешки трагедии и за да осигурим максимално присъствено обучение на учениците и децата, можем да направим само едно – ваксиниране на колкото може повече хора в образователната система. Следвайки съвета на лекарите, аз ще се ваксинирам в края на месец юли. Направете го и вие!“, призова министърът на образованието и науката.
Посланието на министъра е част от информационната кампания на МОН за ваксиниране срещу COVID-19 на работещите в системата на предучилищното и училищното образование.
По данни от ведомството в едва 4% от училищата у нас са ваксинирани над 70% от персонала. При детските градини този дял пък е само 3%.
В близо 2/3 от училищата ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30%, а в детските градини такова е положението в 75% от екипите.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети