Президентът свиква новия парламент на 21 юли

DenNews.bg
16.07.2021
размер на текста:

Президентът Румен Радев ще свика 46-то Народно събрание на 21 юли от 9 часа. Държавният глава обяви решението си по време на посещението си в Силистра, където в Художествената галерия на града ще проведе среща с интелектуалци и културни дейци от региона. По-рано държавният глава присъства на ритуала "Жътва", който се състоя от 9.00 часа край село Проф. Иширково.
„Това ще се случи по възможно най-бързия начин, защото всички очакваме най-сетне в Народното събрание да започне диалог, от който очакваме да има ясно политическо решение с дългосрочна перспектива“, допълни държавният глава.
"Искам да поздравя „Има такъв народ“ с изборната победа. Това, което направиха вчера беше да отворят вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите", каза още Радев.
"Сега е моментът българските политици да си свършат работата, да намерят обединение, да намерят пресечни точки на техния интерес, които всъщност да бъдат интересите на всички българи. Всички очакват от тях да продължат демонтажа на порочния модел, ако не го направят оставаме гладни всички", каза Радев.
Вчера Слави Трифонов обяви, че ще оттегли предложения кабинет с премиер Николай Василев. Днес ще стане ясно кое е новото предложение на ИТН.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети