Христо Терзийски, Виктория Василева, Бойко Клечков и Галина Георгиева са депутатите от област Кюстендил

DenNews.bg
16.07.2021
размер на текста:

Област Кюстендил ще представляват водачите на листите на ГЕРБ-СДС, „Има такъв народ“, БСП и „Изправи се! Мутри вън“: бившият вътрешен министър Христо Терзийски; Виктория Василева, главен секретар на партията на Слави Трифонов, която е и бивш народен представител от СДС; областният лидер на социалистите Бойко Клечков и д-р Галина Таваличка-Георгиева от "Изправи се! Мутри вън!". А това означава, че Дупница няма да има свой народен представител

Най-висок процент преференции (80,98%) се отчитат за Виктория Василева. 1388 души от гласувалите за „Има такъв народ“ са отбелязали нейното име.
Втора по преференции е Галина Георгиева (71,47%), като за нея са гласували 493-ма от далите вота си за „Изправи се! Мутри вън“.
Бойко Клечков е получил 65,61% от преференциите за листата на БСП – 746 гласа.
За Христо Терзийски са отчетени 55,02% от преференциите, като той е посочен от 1217-ма от гласувалите за ГЕРБ-СДС.
Припомняме, че според формулата за преференциите, за да бъде изместен водачът от друг кандидат от листата, то кандидатът трябва да събере 50 + 1% от гласовете за листата. За да мине на втора позиция кандидатът трябва да е събрал 7% от гласовете за листата. Ако няколко кандидати са събрали по и над 7% от гласовете, то те се подреждат спрямо конкретния брой гласове, като този с най-много става втори, следващият трети и т.н.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети