Съдът в Дупница остави в ареста рецидивист за поредния му обир

DenNews.bg
12.07.2021
размер на текста:

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на обвиняем за кражба, в условията на опасен рецидив, като уважи искането за това на Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница. Защитата на обвиняемия Бисер Я. пледира за по- лека мярка за неотклонение – „Домашен арест”.
В мотивите на съдия Иван Димитров се посочва, че са налице всички изискуеми от закона предпоставки за взимане на най- тежката мярка за неотклонение. Предвиденото наказание за това престъпление е „лишаване от свобода”. От събраните при разследването доказателства, съдържащи се в протокол за оглед на местопроизшествие от 20.05.2021 година, протоколи за разпит на свидетели, може да бъде направено обосновано предположение относно авторството на деянието, а именно, че на 19/20.05.2021 година, от жилище на ул. „Демокрация” в с.Блажиево, обвиняемият Бисер Я., в съучастие като съизвършител с Г. С. и Б. С., чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и чрез използване на МПС, е отнел чужди движими вещи от владението на С. Й. без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Съдът счита, че е налице и третата изискуема от закона предпоставка, а именно: съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Видно от приложеното свидетелство за съдимост, обвиняемият Бисер Я. е осъждан многократно за извършването на тежки умишлени престъпления, по-голямата част от които- престъпления против собствеността.
Отнетите чужди движими вещи са – резачка, бормашини, електрожен, радиатор за „Москвич 412”, кабели и други вещи, на обща стойност 561.50 лв. Обвиняемият и съизвършителите са от град Самоков се посочва в искането на прокуратурата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети