ЧЕЗ засича извънредно електромерите заради поскъпването на тока

DenNews.bg
01.07.2021
размер на текста:

Заради поскъпването на тока, което влиза в сила от днес, трите енергодружества - ЧЕЗ, EVN и Енерго Про, започват извънредно отчитане на електромерите.

Точните увеличения на цената на тока ще стане ясно по-късно през деня след решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. От регулатора обаче предупредиха, че скокът ще е по-голям от предварителните изчисления, които предвиждаха поскъпване на тока с 3 на сто, като се очаква да е най-голямо за клиентите на ЧЕЗ.

От ЧЕЗ съобщават, че графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на https://www.cez-rp.bg/bg/grafici/grafik-na-izvnredno-otchitane
Графикът на извънредното отчитане може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.
С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 542 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време днес, 01 юли.
Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същ ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Фактурите за месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода - по стари и по нови цени.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети