Близки и колеги ще се простят днес с майор Валентин Терзиев

DenNews.bg
30.06.2021
размер на текста:

Близки и колеги ще се простят днес със загиналия пилот на разбилия се в Черно море изтребител МиГ-29 майор Валентин Терзиев.
Той загина на 9 юни по време на учение край Шабла. До момента не е ясна причината, поради която самолетът му падна в морето. Преди дни военните съобщиха, че черната кутия, която бе открита след двуседмично търсене, не може да бъде разчетена в България и ще се търси съдействие от фирмата производител.
Преди обяд в авиобаза "Граф Игнатиево", където служеше летецът, ще се състои траурна церемония. На нея ще присъстват пилотите, личния състав на авиобазата, семейството и роднините на майор Терзиев. На прощалния ритуал няма да бъдат допуснати външни хора и медии.
По-късно семейството на майор Валентин Терзиев ще го изпрати в последния му път. Ритуалът ще бъде в Асеновград. По желание на близките церемонията няма да е публична.

Днес е обявен Денят за траур за трагично загиналия майор Валентин Терзиев. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев в началото на правителственото заседание.
"Изразявам моите най-дълбоки съболезнования към близките и семейството на загиналия майор Валентин Терзиев. Един съвременен български герой, чиято памет трябва да бъде помнена и почитана", каза още Янев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети