Областният управител и полицейските шефове обсъдиха организацията на изборите на 11 юли

DenNews.bg
24.06.2021
размер на текста:

Координация на дейностите по организиране и провеждане на предсрочните парламентарни избори на 11 юли обсъдиха на работна среща областния управител на Кюстендил Александър Пандурски, ст. комисар Пламен Стоилов - в.п.д. директор на ОД на МВР - Кюстендил, комисар Васил Паргов - началник отдел „Охранителна полиция“, както и ръководствата на РУ в Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Рила.

„Главната задача е свързана с провеждането на честни и прозрачни избори, на които гражданите да гласуват спокойно и свободно. Затова е важно да има изключително добра координация и комуникация между структурите, отговарящи за организацията на изборния процес“, заяви Пандурски.
Старши комисар Пламен Стоилов заяви, че са предприети действия във връзка с компетентностите на ОД на МВР за провеждането на изборния процес.
Комисар Васил Паргов посочи, че сигнали за сигнали и нередности, свързани с изборния процес, се приемат на националния телефонен номер 112 и се пренасочват по компетентност към съответното районно управление към МВР.

Докладвано бе, че процедурата по подготовката и провеждането на изборите е ясна и унифицирана за цялата област. Работи се съвместно с прокуратурата. Няма сигнали в районните управления, които да не са докладвани в Районната прокуратура.

Относно логистиката на машините за вота стана ясно, че през изминалата седмица е получен организационно-транспортен план в тази връзка, който предстои да бъде преработен. По информация на „Сиела норма“ АД ще се доставят допълнителен брой машини. Както и до сега, изборните книжа ще бъдат охранявани денонощно. Раздаването става поетапно и координирано с Областна администрация. Материалите се ескортират след предаването им до съответните общини.

В хода на разговора със структурите на МВР инж. Пандурски обърна внимание да не се допуска струпване на множество лица пред секционните избирателни комисии.

От страна на Областна администрация в срещата се включиха също зам. областните управители инж. Георги Илинов и Йордан Гогев, както и главният секретар на институцията Гергана Михайлова.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети