Три българчета са се удавили в Германия

DenNews.bg
22.06.2021
размер на текста:

Три българчета са се удавили в река Рейн край германския град Дуисбург, съобщиха местните медии.
Инцидентът е станал на 16 юни вечерта в район до предградието Марксло, където живеели семействата на жертвите.
Трите момичета - на 13, 14 и 17 години са влезли в реката на място, където според германските медии има пясъчен плаж. Преминаващ кораб обаче е направил по-големи вълни и момичетата потънали. Най-голямото от тях е било извадено от спасителните екипи, но въпреки реанимационните действия е починало.
В акцията по издирването на другите две деца са се включили над 160 спасители, полицаи, пожарникари, водолази, а реката е претърсвана, както с катери, така и с хеликоптери.
Едва вчера полицията в Дуисбург съобщила, че в нидерландския участък на Рейн са били открити две тела, които са на 13-годишната Гергина и 14-годишната Жулиета. Според "Билд" 17-годишната Ели е тяхна братовчедка.
"Нямаме съмнения относно самоличността на откритите мъртви момичета. Близките им описаха дрехите и бижутата, които са носили, и описанията съвпадат с откритите вещи на удавниците. Разбира се, назначена е ДНК експертиза, а резултатите ще бъдат готови в края на седмицата", обясни говорителят на полицията в Дуисбург Стефан Хауш. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети