Арестуваха в Италия българи на платноход с 6 тона хашиш

DenNews.bg
20.06.2021
размер на текста:

 Ветроходен кораб, плаващ под флага на Съединените американски щати, е прихванат от самолет ATR42-MP на Guardia di Finanza, нает за наблюдение и патрулиране в западното Средиземноморие, съобщава на сайта си Guardia di Finanza

След наблюдението, платноходката беше наблюдавана, за около 12 часа, без прекъсване, от многоцелевия патрулен кораб P02 "Monte Cimone".

След като получи необходимото разрешение от държавата на флага на кораба, за да го предаде на полицейска проверка, екипажът за качване на кораба на Multirole Patrol продължи да осъществява достъп и да спре кораба.

На борда имаше 3 члена на екипажа, с българска националност, и беше открито голямо количество хашиш.

Корабът е откаран в пристанището на Палермо, за да продължи дейността на съдебната полиция от войниците на групата за разследване на организираната престъпност (G.I.C.O.) на местното звено за икономическа и финансова полиция и военноморската станция в Палермо.

Операцията завърши с арестуването на тримата членове на екипажа и отнемането на лодката, използвана за незаконен трафик, заедно със скъпоценния товар от около 6 тона хашиш, който, пуснат на тайния пазар, би донесъл около 13 милиона евро.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети