За утре са насрочени консултациите за състава на Секционните избирателни комисии в Бобов дол

DenNews.bg
02.06.2021
размер на текста:

Кметът на Бобов дол Елза Величкова ще проведе консултациите за състава на Секционните избирателни комисии на територията на общината за предстоящите на 11 юли избори за народни представители.
Консултациите са насрочени за 16 часа на 3 юни в зала № 109 на Община Бобов. Представителите на парламентарно представените партии трябва да представят писмено предложение за състав на СИК, което съдържа наименованието на партията или коалицията, която прави предложението, трите имена и ЕГН на предложените лица, длъжност в комисията, за която се предлагат, образование, специалност, телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице; заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 10 май 2021 г.; или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 45-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията; списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на СИК не се яви в изборния ден.
Изискуемите по Изборния кодекс горепосочени документи остават като неразделна част от протокола на консултациите и се изпращат с предложението на кмета на общината до РИК Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети