Банковият обирджия от Дупница задигнал 54 000 лв., сам посочил къде скрил плячката

DenNews.bg
18.06.2021
размер на текста:

Извършителят на въоръжения обир от клон на ЦКБ в Дупница е успял да задигне 54 000 лв. в различна валута – левове, долари, евро и лири. Той сам е посочил мястото, където е скрил парите – омотани в тениска и оставени в покрайнините на Дупница, при квартал „Таушаница“. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата днес.

Задържаният Крум Йordanoв е имал разрешително за три оръжия – пистолет и две пушки. При последвалите в личния му автомобил и дома му обиски вчера са открити пушките.

Все още не е открит пистолетът и не може да се каже дали именно законно притежаваният пистолет е използван при стрелбата в банката или друго оръжие.
На мястото са открити 6-7 гилзи, като извършителят е стрелял само по ключалката на стаята за съхранение на пари. Както вече съобщихме, касиерката на ЦКБ успява да заключи нападателя.
Обирджията е пострадал, потвърдиха от прокуратурата, като нараняванията му са от счупено стъкло.


Първоначално вчера е образувано досъдебно производство за въоръжен грабеж, но след като става ясен размера на откраднатото, досъдебното производство е преобразувано – въоръжен грабеж в особено големи размери.

Законът предвижда ефективно наказание от 5 до 15 г., както и конфискация на до ½ от имуществото на извършителя.

Делото ще бъде подсъдно на Окръжен съд-Кюстендил, именно заради големия размер на отнетите пари.

На Крум Йорданов вече е взета прокурорска мярка от 72 часа, като в понеделник той ще бъде изправен пред съда и прокуратурата ще поиска да му бъде наложен постоянен арест.

До момента извършителят не е осъждан и срещу него не текат други полицейски или досъдебни производства.

Случаят е с висока обществена опасност – извършен е в светлата част на деня, на центъра на града, възпроизведена е стрелба, уточниха от прокуратурата.
Говорителите на държавното обвинение уточниха, че няма никакво значение дали извършителят е бивш полицай или не – той ще отговаря за деянията си, както предвижда законът.

Припомняме, че сигналът в полицията е подаден от служителките на ЦКБ около 14:10 часа вчера. Нападателят успява да избяга, след като чрез стрелба разбива ключалката и напуска стаята, в която касиерката успява да го заключи.
Извършителят е заснет от млад дупничанин, който чува стрелбата и започва да снима, а след това успява и да проследи пътя на бягството. Полицията и патрул на охранителна фирма реагират буквално за минути. Последваха издирвателни действия, като извършителят бе заловен час и половина по-късно.
На мястото са извършени огледи и следствени действия, извършени са обиски на личния автомобил на Йорданов и на дома му.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети