Христо Терзийски: Да забравим за малко, че е кампания и да направим нещо добро

16.06.2021
размер на текста:

Ексминистърът Христо Терзийски призова чрез личния си профил във Фейсбук за малко да забравим, че сме в предизборна кампания и да окажем подкрепа за семейството от кюстендилското село Слокощица, което загуби всичко – поминъка, дома си и всичките си вещи, след като над имота падна мълния.
„Приятели, това е важно! Нека за малко да забравим, че има предизборна кампания и да направим нещо добро, като помогнем на едно пострадало семейство. Тук няма политика, а човещина. А кюстендилци са известни като хора с големи сърца!
Вероятно сте видели по новините, че в края на май мълния удари къщата на Иван Згуровски от с. Слокощица, Кюстендилско. Кадрите бяха ужасяващи, а уверявам ви, на място картината е още по-потресаваща. Мълнията е убила всичките им животни, унищожени от пожара са къщата и имуществото им - слава Богу, Иван и семейството му са добре!
Срещнах се с него още в първите дни, за да видя как може да му се помогне. Лошото време ни забави, но вчера все пак успяхме да качим с високопроходими машини до отдалечения му планински имот фургона, който осигурихме, за да може семейството поне на първо време да има покрив над главата.
Ще продължим да помагаме на Иван, но е нужна подкрепата на всички добри хора, за да може постепенно той и семейството му да се върнат към нормален начин на живот.
Затова ви моля - ако можете, помогнете на Иван и споделете, за да достигнем до повече съмишленици. Банковата сметка е:

IBAN : BG31BUIN95611100681940
BIC: BUINBGSF
Алианц банк
Титуляр: Иван Кирилов Згуровски

Да направим добро на добри хора - те го заслужават! Благодаря ви!“, написа Терзийски.

Припомняме, че трагедията се разигра на 27 май, като последвалият след мълнията пожар унищожи над 80 животни, собственост на семейството, което се препитава със земеделие и животновъдство.
Мълнията покосила електрически стълб. Пламъците много бързо обхванали стопанската постройка, а след това огънят се прехвърлил и към къщата. Жертви на пожара са около 50 ярета, кучета, кокошки и котки. Унищожена е и голяма част от покъщнината.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети