10-годишен талант зарадва Марек 76 с медал

DenNews.bg
12.06.2021
размер на текста:

Кирил Кирилов от СКТМ Марек 76 спечели бронзов медал от Държавното първенство по тенис на маса за деца до 10 години. Надпреврата се проведе в Момчилград с над 60 участници от цялата страна.

В груповата фаза Кирил Кирилов успя да спечели всички срещи и това му осигури добра позиция в основната схема. За влизане в осмицата преодоля Г. Бузов (Гоце Делчев) 3:0, след което се наложи също с резултат 3:0 гейма срещу К. Савов (Плевен). По този начин си осигури и бронзовия медал. На полуфинала Кирилов срещна миналогодишния шампион на България М. Шмид (Комфорт Варна), като отстъпи с резултат 3:1 гейма. Единствения представител на Дупница не допусна загуба на нито един гейм до полуфинала, което само по себе си говори за таланта на младия състезател, отчитат от Марек 76, откъдето отбелязват, че това е и поредния медал за клуба от държавните първенства тази година.

"Прекрасно представяне на Кико. Миналата година му бе първо участие на Държавно първенство и се класира 16-ти. Тази година имаше за цел да влезе в първите осем, но... хвърли голямата "бомба" на турнира като взе медал. Горд съм с отличните постижения на клуба тази година във всички възрастови групи, включително и ветераните, но най-вече с прекрасните деца и техните родители. Благодаря на всички за огромната подкрепа", не скри радостта си треньорът Иван Иванов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети