61 нови случая на коронавирус в областта, 33 са в Дупница

DenNews.bg
07.05.2021
размер на текста:

Новите случаи на коронавирус в Кюстендилска област през изминалите четири дни /от 3-ти до 6-ти май/ са общо 61. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 33, Кюстендил – 16, Бобов дол – 5, Бобошево – 4, Сапарева баня – 2 и една положителна проба от Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 10 души. От тях трима пациенти са на интензивно лечение, а останалите са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 25 лица. От тях 10 са на кислород, останалите са в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 28 пациенти. Един от тях е на интензивно лечение, а 15 други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

През изминалите дни са починали двама души – мъже на 81 г. и на 67 г. от община Бобов дол. Лицата са били с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети