Туитър блокира акаунти, прокарващи статуси на блокирания Тръмп

DenNews.bg
07.05.2021
размер на текста:

Тази седмица социалната мрежа Туитър е спряла няколко акаунта, създадени за споделяне на изявления от уебсайта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.
Тръмп имаше над 88 милиона последователи преди да бъде изтрит след смъртоносната обсада на Капитолия от негови поддръжници. От "Фейсбук" предприеха същите действия.
Във вторник към сайта на Тръмп беше добавена страница, наречена "От бюрото на Доналд Дж. Тръмп", където той публикува съобщения, които могат да бъдат споделяни от аудиторията му както в Twitter, така и във Facebook.
"Както е посочено в нашата политика за избягване на забрани, ще предприемем действия по принудително изпълнение на акаунти, чието очевидно намерение е да замени или популяризира съдържание, свързано със спрян акаунт", заяви говорител на Twitter в изявление. Представител на Тръмп заяви, че нямат нищо общо със спрените акаунти, които включват @DJTDesk, @DJTrumpDesk, @DeskofDJT и @ DeskOfTrump1.
Twitter, който заяви, че забраната за Тръмп е постоянна, дори ако той се кандидатира отново за президент, заяви, че потребителите могат да споделят съдържание от страницата на Тръмп, стига да не нарушава правилата. В сряда надзорният съвет на Facebook Inc потвърди спирането на профила на Тръмп, но заяви, че компанията не е трябвало да я прави безсрочна. Бордът даде на Facebook шест месеца, за да реши пропорционален отговор. Тръмп планира да пусне собствена платформа за социални медии, каза съветник.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети