Днес е последният срок за деклариране на доходите

DenNews.bg
05.05.2021
размер на текста:

 Днес е последният срок, в който трябва да декларираме доходите си от миналата година и да платим данъка за довнасяне, ако имаме такъв.
Най-предпочитани от данъкоплатците са предварително попълнените данъчни декларации, достъпни чрез персонален идентификационен код.
"Полунощ е крайният възможен срок, в който могат да се декларират доходите от 2020 година по електронен път с безплатния персонален код на НАП или с електронен подпис. Но нашият съвет е да не се подава данъчна декларация непосредствено преди полунощ, защото ако нещо се обърка. времето за реакция ще е недостатъчно", коментира пред "Хоризонт" говорителят на данъчните Росен Бъчваров.
Годишна данъчна декларация подават лицата, получили хонорари през 2020 година, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца. Земеделските стопани и лицата, които през миналата година са получили доходи от наем, доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също трябва да попълнят формуляра.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети