Двама са арестувани за смъртта след побой на мъж от Петрич

DenNews.bg
31.05.2021
размер на текста:

 Разследва се смъртта на мъж след побой в гр. Петрич

 

Под ръководството на Териториално отделение – Петрич при Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за побой.

Веднага след получаване на сигнала за инцидента е бил извършен оглед на местопроизшествието. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, изискани са видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи.

По първоначални данни е установено, че в сутрешните часове на 23.05.2021 г., в търговски обект в района на книжарница „Office 1" в гр. Петрич, възникнал конфликт между две компании. Ставайки свидетел на случващото се, пристигналият на място с таксиметров автомобил С.К. се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Въпреки това словесната агресия прераснала във физическа, при което мъжът бил ударен. Нападателите напуснали обекта, но не след дълго се върнали. На пострадалия били нанесени удари по главата и тялото, вследствие на което той паднал на пешеходната пътека на ул. „Цар Борис ІІІ". Дори и тогава С.К. отново бил силно изритан в областта на главата.

Продължаването на физическата агресия било възпрепятствано от свидетели на инцидента. Междувременно пострадалият мъж изпаднал в кома. Вследствие на нанесените му удари той бил в критично състояние. Присъстващи оказали незабавно първа помощ. На място пристигнал специализиран автомобил на Филиала на спешна медицинска помощ. С.К. бил транспортиран до лечебно заведение в града, а впоследствие в столицата.

Извършителите на деянието са били установени и задържани – П.Т. (на 27 години) и К.К. (на 24 години). Двамата са били привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – причиняване на средна телесна повреда. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", която е обжалвана от защитата на обвиняемите.

Въпреки предприетото лечение, няколко дни по-късно мъжът починал. Назначено е извършване на аутопсия.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети