Марек посвети успеха си на Сапата и своите фенове

DenNews.bg
31.05.2021
размер на текста:

На легендата Георги Сапинев-Сапата и на своите привърженици посветиха от Марек успеха си с влизането във Втора лига. Ръководството и футболистите отдадоха почитта си към Георги Сапинев, който си отиде от този свят на 6 ноември 2020 г., а до сетния си миг, макар и с влошено здраве, пътуваше за да подкрепя отбора при всички гостувания. Сапата до последно не пропускаше мачове и на ст. „Бончук“, където след кончината му бе поставена фланелката с №5, с който той е играл за Марек. Вицепрезидентът на клуба Васил Василев и капитанът на отбора Александър Близнаков специално изтъкнаха уважението си към Георги Сапинев.

Играчите на Марек не пропуснаха и ролята на феновете от Дупница, които бяха неизменно с отбора във всеки град или село, където гостуваше отборът, дори и когато стадионите бяха затворени за публика.

Огромно бе влиянието на привържениците особено през октомври и ноември 2020 г., когато клубът бе пред финансов колапс. Тогава феновете на Марек самоинициативно организираха кампания за набиране на средства в помощ на любимия си отбор. Бе събрана необходимата 5-цифрена сума за покриване на финансовата дупка, а играчите се отблагодариха със себераздаване и победи на футболния терен. За това и на мача с Вихрен в събота футболистите излязоха със специален транспарант, насочен към верните си привърженици.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети