Зрелищни гонитба и стрелба след обир за 50 млн. евро завършиха с един убит

DenNews.bg
20.05.2021
размер на текста:

Въоръжен мъж загина, a седем души са арестувани след престрелка и зрелищно преследване с коли северно от Амстердам снощи, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес.
Драмата, която държа Нидерландия със затаен дъх цяла вечер, е започнала малко след 14 часа, когато въоръжени крадци са атакували инкасо автомобил в близост до компания за ценни метали. Според нидерландски медии автомобилът е превозвал значително количество злато и диаманти на стойност от близо 50 милиона евро.
След атаката заподозрените са избягали с най-малко две коли, а десетки полицаи преследваха заподозрените по пътища и през поляна близо до Амстердам.
На заснето от очевидци видео се вижда как кола катастрофира и крадците, облечени изцяло в черно, побягват пеша. На друго видео се вижда апокалиптична сцена на престрелка между бегълците и полицаите, докато над тях прелитат хеликоптери, а в близост гори автомобил.
Двама от заподозрените са били ранени, а в последствие единият е издъхнал от раните си.
Властите съобщиха, че обирджиите са били въоръжени с автоматични оръжия и са влезли в престрелка с полицията по време на изключително необичайното преследване. Свидетели говорят, че нападателите са стреляли с автомати "Калашников".
Говорител на полицията, цитиран от местната телевизия AT5, заяви, че насилието е "безпрецедентно".
"Чудо е, че никой друг не е ранен", заяви говорителят на полицията в Амстердам Роб ван дер Веен. Според AT5 никой от свидетелите или полицаите не е пострадал при престрелките.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети