Безплатни профилактични прегледи за рак на матката

DenNews.bg
14.05.2021
размер на текста:

Безплатни консултации и профилактични прегледи за рак на матката започват на 17 май в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом". Те ще продължат до 18 юни 2021 г. Най-често срещаното онко-гинекологично заболяване засяга около 700 жени годишно в София и над 2000 в България, от които над 75 процента са в менопауза.

Профилактичните прегледи за рак на ендометриума се провеждат от водещите специалисти на болницата - проф. д-р Иван Костов, д.м.н., изпълнителен директор на "Майчин дом"; д-р Иван Диков, управител на Медицински център "Майчин дом" и д-р Радко Тоцев, АГ лекар. Приемът е в 214 кабинет, а часове могат да бъдат записани всеки работен ден между 14:00 и 16:30 ч. на телефон 02/ 9172 442 или чрез и-мейл office@maichindom.com.

Целта на профилактичните прегледи е както ранната диагностика, така и повишането на информираността за най-актуалните световни тенденции при лечението на рака на матката.

Онкологичното заболяване се третира медикаментозно и хирургически, а в последните години като златен стандарт в овладяването му се наложи мини инвазивната, роботизирана хирургия, която се отличава с прецизност, бързина, минимални усложнения и атравматичност. СБАЛАГ "Майчин дом" е единствената държавна гинекологична болница, която разполага с последното поколение на робота Da Vinci, а специалистите на болницата извършват оперативните интервенции с високотехнологичната система по клинична пътека по НЗОК. До момента с Da Vinci са извършени над 140 успешни операции.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети