Новият вътрешен министър си назначи трима заместници

DenNews.bg
13.05.2021
размер на текста:

 Със заповед на служебния премиер Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов, съобщават от правителствената пресслужба.

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г. След този период, до началото на 2020 г. е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 г. досега е служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност "Право".

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г. В периода 2014 г. - 2015 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия "Д.А. Ценов" в Свищов.

Енчо Мирчев е дългогодишен служител в системата на МВР. В периода от ноември 2017 г. до септември 2018 г. е ръководител на Инспекторат НЗОК. Завършил е Военната академия "Г.С. Раковски", притежава също така образователно-квалификационна степен "магистър" от ВНВУ "Васил Левски" във Велико Търново по специалност "Свързочни войски - инженер по комуникациите".

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов.

Освен това днес Министерският съвет измени и Устройствения правилник на Министерството на културата, като увеличи броя на заместник-министрите от двама на трима. Това се прави с оглед широкия кръг от функции, свързани с международното сътрудничество, европейските програми и регионалните дейности, където е необходимо и координиринето им.

Припомняме, вчера със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков беше освободен от длъжност административният секретар на МВР Бойко Славчев. Основанието е придобито право на пенсия.

Именно Славчев обаче е основен свидетел по разследването на сделката за покупка на джиповете за гранична полиция. Разследването на прокуратурата е за сделка с европейски средства и срещу секретаря по антикорупция на президента Румен Радев Пламен Узунов. Поръчката е финализирана през 2017 г. по време на първото служебно правителство на Радев, в което Узунов бе вътрешен министър.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети