С томбола за милион долара US щат стимулира ваксинирането срещу COVID-19

DenNews.bg
13.05.2021
размер на текста:

Властите в щата Охайо намериха любопитен начин да поощрят хората, които са се ваксинирали срещу коронавирус, а именно обявявайки томбола с награди от един милион долара, билети за бейзболни мачове и безплатна бира. Петима произволни жители на щата, които са получили поне една доза, ще имат възможността да спечелят крупната сума, която ще се тегли веднъж седмично, съобщава Нова тв.
Губернаторът на Охайо написа в Twitter, че идеята може да изглежда като пилеене на пари, но истинското пилеене в този момент е да имаш налични ваксини, но да предпочетеш да починеш от COVID-19. През последните седмици броят на ваксинираните в Съединените щати спадна заради скептицизъм към ваксините и намаляващия брой заболели.

Припомняме, че имунизацията е доброволна и на отказалите не могат да бъдат налагани санкции. Затова властите по цял свят търсят начин да стимулират ваксинирането, като улесняват или възнаграждават тези, които са се имунизирали.
Само преди броени дни президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че държавата ще изплати по 25 евро на всеки ваксиниран.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети