48 са новите случаи на коронавирус в областта, 14 са в Дупница

DenNews.bg
09.04.2021
размер на текста:

48 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил през изминалите 24 часа.
Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 23, в Дупница – 14, Бобов дол, Невестино и Сапарева баня по 3, Бобошево и Кочериново само по 1 нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата 34 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях трима са на интензивно лечение и в тежко състояние, а други 20 са в средно тежко и на кислород.

В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 68 души. От тях двама пациенти са в реанимация, а 9 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003"-Дупница са настанени за лечение 37 лица. От тях 20 са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие са починали трима души – 62-годишен мъж и 72-годишна жена от община Кюстендил, както и мъж на 73 г. от община Дупница. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети