Ето кои са народните представители за областта: Двама кюстендилци, врачанин и софиянка

DenNews.bg
09.04.2021
размер на текста:

Двама депутати от ГЕРБ и по един от БСП и Има такъв народ ще представляват жителите на област Кюстендил в новия парламент. Това показва окончателното разпределение на мандатите, обявено от Централната избирателна комисия.
Добра новина и лоша новина.
Добрата новина е, че след преразпределението на гласовете от чужбина не се стигна до сценария „Бат Сали“, т.е. четвъртият мандат да отиде за ДПС, макар слабото представяне на областно ниво, каквито притеснения и сега имаше.
Лошата новина е, че за първи път в най-новата ни история Дупница няма да има свой народен представител.

Поне към момента окончателните резултати сочат, че депутати от област Кюстендил ще бъдат досегашният вътрешен министър Христо Терзийски от ГЕРБ и Михаела Крумова от ГЕРБ, която в момента е председател на ОбС-Кюстендил. Крумова събира най-много преференции, които й гарантират място в парламента.
Трети по преференция в листата на ГЕРБ е д-р Александър Паризов, а четвърти Даниел Кирилов, но дупничанн би влязъл в Народното събрание само, ако някой от избраните се откаже или заеме министерски пост, с което да оваканти депутатското си място.
От БСП депутат ще бъде водачът на листата врачанинът Румен Георгиев, а от Има такъв народ – главният секретар на партията Виктория Василева, също водач на листата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети