52 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил

DenNews.bg
07.04.2021
размер на текста:

52 са новите случаи на коронавирус в област Кюстендил. Новозаразени с инфекцията лица има в осем от деветте общини на територията на областта: Кюстендил – 24, в Дупница – 13, Кочериново – 4, Невестино и Бобов дол по 3 нови случая, в Сапарева баня и Бобошево по двама новозаразени и само една положителна проба от Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към 7 април 33 души са хоспитализирани в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях двама са на интензивно лечение, а други 21 са в средно тежко състояние и на кислород.


В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 72-ма души. От тях четирима пациенти са в реанимация, а 10 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 44 лица. От тях 8 са в по-тежко състояние, а 23-ма на кислород.

През изминалото денонощие са починали четирима души – жена на 79 г. от община Дупница; жена на 66 г. и двама мъже на 69 г. и на 66 г. от община Кюстендил. Всички лица са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети