Дупнишкият съд отхвърли споразумение с подсъдим за измама

DenNews.bg
06.04.2021
размер на текста:

Районен съд- Дупница отхвърли внесено от прокуратурата споразумение, постигнато със защитата на дупничанин, привлечен като обвиняем за измама. Съдът, като взе предвид, че по делото не се съдържат доказателства, че имуществената щета в размер на 500 лв. е възстановена, счита че не са налице предпоставките, визирани в чл. 381 и сл. от НПК за сключване на споразумение, тъй като противоречи на закона.
Подсъдимият Д. К. (на 28 години от Дупница, неосъждан) се признава за виновен в това, че на 31.01.2020 г., с цел да набави за себе си имотна облага е използвал документ с невярно съдържание, като е възбудил заблуждение в служител във „В….. Кредит“, представяйки се за М. М. / на 49 години /, служейки си с личната му карта и полагайки подпис върху Разписка, въз основа на което Д. К. е получил без правно основание чуждо движимо имущество, с намерението противозаконно да го присвои, а именно: паричен превод за сумата от 500.00 лева, предмет на сключения между тях онлайн договор за заем на 30.01.2020 г., като с това е причинил на „В Кредит“ - София имотна вреда в размер на 500.00 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.
Внесеното в съда споразумение предвиждаше да му бъде наложено наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, а именно: „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на наказанието да се отложи за срок от 3 години.
РС – Дупница не одобрява така предложеното споразумение, прекратява производството по делото и връща същото на РП – Кюстендил- Териториално поделение – Дупница. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети