Обвиняем за жестокото убийство на съпругата си издъхна часове преди старта на делото

DenNews.bg
27.04.2021
размер на текста:

65-годишният Сашо Димитров, който през януари 2020 г. уби по особено жесток начин съпругата си Райка в кюстендилския кв. "Герена", издъхна преди днешното първо заседание на Окръжния съд в Кюстендил, съобщиха от прокуратурата в града.
Мъжът бе обвинен в убийство, извършено в условията на домашно насилие.

Петчленен състав на Окръжен съд -Кюстендил прекрати наказателното производство по делото за убийството.
Съдът прие писмени доказателства, от които става ясно, че подсъдимият е починал на 26.04.2021 г., по време на привеждането му от затвора в Бобов дол, където търпи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, към сектор „Арести“ в Кюстендил, за участие в днешното съдебно заседание.
Жестокото престъпление, което бе четвърто в кюстендилския квартал „Герена“ в рамките половин година, стана на 18-и януари 2020 г. Тогава след пореден пиянски запой Сашо удря няколко пъти съпругата си, след което я намушква с кухненския нож. Мъжът е арестуван няколко часа след убийството в неадекватно състояние и мъртво пиян.
По време на заседанията при гледане на мерките за неотклонение на обвиняемия стана ясно, че след убийството 65-годишният Сашо се е опитал да прикрие следите си. Изчистил кръвта по стените, преоблякъл жена си и викнал траурна агенция, за да подготви погребението й. Именно тогава една от служителките открила по тялото на Райка прободни рани и подава сигнал в полицията.
Невиждана жестокост и наглост, това бяха част от коментарите в кулоарите на съда.
Докато бе задържан под стража, убиецът бе лекуван в затворническата болница в Ловеч. Днес пък трябваше да е първото заседание на Окръжния съд в Кюстендил за извършеното от него жестоко убийство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети